Маските на европейските летища са задължителни, както и по време

...
 Маските на европейските летища са задължителни, както и по време
Коментари Харесай

Нови правила на летищата в Европа

 

Маските на европейските летища са наложителни, както и по време на полетите, а на множеството места не се позволява да се носи повече от една чанта ръчен багаж. Това написа Дойче Веле, цитирайки нови правила за пасажерите по летищата в Европа.

Съгласно директива на Европейски Съюз, маските би трябвало да се сменят на 4 часа. Пътниците би трябвало да имат най-малко една аварийна маска, в случай че регистрацията и чакането за багажа отнеме повече време, тъй че тези четири часа бъдат надхвърлени. Тези, които не могат да носят маски по здравословни аргументи, са изключени от разпоредбите.

При чакането на багажа, дистанцията сред пасажерите би трябвало да е 1,5 метра, като това би трябвало да е начертано на пода. Ограничението за една ръчна чанта е с цел да се понижи времето за инспекция на пасажерите и риска от заразяване.

Няма общо предписание за наложително премерване на температурата на пасажерите, само че самолетните компании сами ще вземат решение. Lufthansa към този момент разгласи, че ще прави проби за ковид на летището.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР